Рязко са се увеличили случаите на домашно насилие в Гърция през миналата

...
Рязко са се увеличили случаите на домашно насилие в Гърция през миналата
Коментари Харесай

Рязък скок на случаите на домашно насилие в Гърция

Рязко са се нараснали случаите на домашно насилие в Гърция през предходната година, оповестиха от гръцката полиция. Съобщава се за над 10 000 случая на домашно принуждение за предходната година. Жертвите са дами и деца.

Институции в Гърция оповестиха масирана акция против домашното принуждение. От министерството по отбрана на жителите приканват жертвите или застрашените от принуждение да се обръщат към управляващите. 18 полицейски ръководства в страната са профилирани за такива случаи. Проверяват се даже и анонимни сигнали, успокояват управляващите, тъй като доста от потърпевшите се опасяват.

От Генералния секретариат по равенството оповестяват, че работи национална линия за помощ, 44 консултантски центъра и 20 приюта за измъчвани дами. Всички работят непрекъснато. От изгода е и паникбутон, който се конфигурира гратис на мобилните телефони.

Властите оповестяват, че жертвите на домашно насиле са най-вече дами и деца, като доста от тях са в болничното заведение в тежко положение. Има и жертви.

Министерството на образованието предизвести учителите да наблюдават за белези от принуждение у децата и неотложно да осведомят управляващите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР